Španija

U Španiji se ceni kruškast oblik tela. Španska vlada nedavno je izmerila više od 10 000 ženskih tela kako bi se sačinile nove smernice u industriji odeće. Vlada pokušava da promoviše zdravu sliku tela i zato menja trenutne veličine odeće, koje se zasnivaju na merama manekenki pre 1975.  Prema istraživanjima, žene u Španiji imaju jedan od tri osnovna oblika-peščani sat, kruška, i bure-i prema ovim oblicima treba da se šije odeća. Ovo nije neko genijalno otkriće, ali je značajan racionalan korak napred.

Francuska

U Francuskoj je u trendu biti vrlo mršav. Francuski parlament radi na zakonu koji bi  kažnjavao novčano, a  moguće i zatvorom one koji promovišu ekstremnu mršavost.

Tonga

U Tongi (arhipelag u Južnom Pacifiku) biti debeo je statusni simbol . U Tongi je više od 90% ljudi gojazno. Tonga sebe reklamira kao mesto gde punački putnici mogu da se osećaju mršavo.

Nigerija

Prema BBC-ju, bogati Nigerijci ponekad plaćaju posetu „sobama za gojenje“ kako bi „nabacili“ nekoliko kilograma. U ovim sobama bogataši jedu, spavaju, i… to je otprilike to.

Mauritanija- farme za gojenje udavača

Iako je trend ishrane na silu mladih devojaka u Mauritaniji(zemlja u severozapadnoj Africi) u opadanju, BBC izveštava da se oko 11 % mladih devojaka i dalje hrane na silu kako bi se lakše i bolje udale. Direktor farme za gojenje kaže: „Kada su male one to ne razumeju, ali kada odrastu, one su debele i lepe. Ponosne su na svoju debljinu i razmeću se pred muškarcima koji ih zbog njihove debljine smatraju izuzetno poželjnim. Zar ne mislite da je to onda opravdano? “

Italija-Arivederči mršavim manekenkama

Italijanska vlada je pomogla da se pomere granice starosti i težine modela. U početku se pojavio otpor od strane  milanskih modnih kuća, ali su na kraju i oni shvatili da je lepota šira od kostiju.

Novi Zeland- debeli imigranti nisu dobrodošli

Prema Novozelandskoj novinarskoj asocijaciji, jednom Englezu sa indeksom telesne mase četrdeset dva imigracioni službenici nisu dozvolili ulaz u zemlju. Obrazloženje je bilo da nije prošao vladin novi test telesne težine.

Holivud

U Holivudu se smatra punačkim neko ko nosi odeću veličine 2 (kada se prevede u evropske mere to je broj 30) i u medijima se čak kritikuju poznate ličnosti zbog svojih neanoreksičnih oblina, tj.  jer nisu veličina 0 (u Evropi 28). Dženifer Lav Hjuit, nakon što su je fotografisali u bikiniju i iskritikovali je jer se ugojila, napisala je na svom blogu: „veličina 2 ne znači da je neko debeo! Niti će to ikada značiti. I nositi veličinu 0 vas ne čini lepim. Ja volim svoje telo. … Za sve devojke koje imaju „neanoreksičnu“ zadnjicu, grudi, kukove i struk: Obucite bikini i budite ponosne na svoje telo. “

Srbija

U Srbiji je dominantno mišljenje da mere 90-60-90 nisu realne, i da uostalom telo ne treba da bude u skladu sa bilo kakvim merama, jer je telo svake žene jedinstveno. Oblik tela u velikoj meri zavisi od genetskih dispozicija, od širine ramena, visine, fizionomije lica, načina na koji se raspoređuje masno tkivo u organizmu. Za parametre lepog tela uzimaju se zdravlje i zategnutost, a uz njih i držanje.

Manekenski konfekcijski broj je 36, visina najmanje 175 cm. Mankeneka ne sme da ima obline, trćastu guzu, široke kukove. Njena karlica može da bude maksimalno 90 centrimetara. Mora da bude vitka i da ima tanke noge. To su pravila igre na pisti. Ali u stvarnom životu, na ulicama grada, lepim se smatra vitko, zategnuto telo koje i svojim držanjem, pokretima i izgledom kože i kose odiše zdravljem, imalo ono obim kukova 80, 90 ili 130 cm, ili visinu 1,50 ili 2 m. Na ovom sajtu možete pronaći mnoštvo saveta za zdravu ishranu i vežbanje koji će vam pomoći da postignete „idealni“ tj. zdrav izgled tela.