Jogurt

Jogurt je najpoznatiji izvor probiotika, “dobrih bakterija“ koje održavaju bakterijsku floru u digestivnom traktu.

Studije su pokazale da probiotici mogu olakšati netoleranciju na laktozu.

Takođe, oni ublažavaju tegobe uzrokovane gasovima, dijarejom i drugim digestivnim problemima.

Kiseli kupus potpomaže varenje

Kiseli kupus je takođe bogat izvor probiotika. Nemojte koristiti pasterizvani kiseli kupus, koji može biti u ponudi u supermarketrima, jer se pasterizaciom uništavaju ove dobroćudne bakterije.

Kupus takođe obiluje vitaminima i tako unapređuje borbu organizma protiv infekcije.

*********

Kvantna medicina u Beogradu

Rezervišite svoj termin za kvantni pregled funkcionalnog statusa celog organizma po promotivnoj ceni od 5 790 din u Centru dobrih navika i unapredite zdravlje svog sistema organa za varenje kroz individualne, precizne i praktične savete prilagođene trenutnim potrebama vašeg organizma.
Zakazivanje je obavezno, od ponedeljka do petka od 09h do 19h i subotom od 09h do 12h, na broj telefona 0644026192 ili putem email-a centardobrihnavika@gmail.com.

***********

 Meki sirevi se bore protiv bakterija

Iako imaju pozitivan uticaj na varenje, ne uspeju svi probiotici da prođu kroz ceo digestivni trakt. Istraživanja su pokazala da  laktobacili, koji se nalaze u pojedinim mekim sirevima, kao što je Gauda, mogu da izdrže ovo putovanje.

Mleko koje sadrži probiotike

Jedan od najjednostavnijih načina da uvedete probiotike u svoju ishranu jeste da upotrebljavate mleko koje sadrži acidofilus, probiotik. Ponekad je ovaj proizvod označen kao slatko acidofilusno mleko. Kiselo mleko je takođe bogato probioticima.

Probiotici u kiselim krastavcima

Pri kupovini kiselih krastavčića odaberite one u čijem procesu kiseljenja nije korišćeno sirće, nego je do kiseljenja došlo procesom prirodne fermentacije.

Morska so i vodeni rastvor  podstiču rast bakterija korisnih za organizam i daju kiselim krastavcima ove zdravstvene beneficije.

Suplementi probiotika

Pored toga što se mogu unositi u organizam putem hrane, probiotike je moguće obezbediti organizmu i pomoću suplemenata.

Iako njihov unos ne obezbeđuje istu hranljivost kao što je to omogućeno probioticima iz hrane, oni mogu obezbediti redovitost unosa ovih korisnih bakterija i poboljšati varenje.

Ukoliko ste bolesni ili imate problem koji je vezan za imuni sistem, treba biti opezan pri upotrebi probiotika.

Zato se treba konsultovati sa lekarom pre nego što odlučite da koristite ove suplemente.