Umivanje

Počnite da preskačete jutarnje umivanje.Umivajte se samo uveče kada se skida prljavština, bakterije, i šminka. Ako seove materije  ostave na koži preko noći mogu da je  iritiraju, začepe pore, i uzrokuju akne i bubuljice. Ali pošto se koža u 40im manje masti, čišćenje dva puta dnevno može isušiti kožu i učiniti bore izraženijim.
Izlaganje suncu

Ništa nije važnije od nošenja kreme za sunčanje (idealno, SPF 30) ako želite da sačuvate mlad izgled kože. Čak 10 minuta dnevno izlaganja UVA zracima može prouzrokovati promene koje dovode do bora i pega za svega 12 nedelja. Ako vaša krema ne sadrži zaštitni faktor 30, svakodnevno nanesite blokatore UVA i UVB zraka.
Stres

Emocionalne bure mogu da učine da vaša koža izgleda 5 godina starije od svoje hronološke starosti. Konstantna zabrinutost povećava nivo hormona stresa- kortizola, koji izaziva zapaljenja koja uništavaju kolagen. Takođe izaziva lanac reakcija koje mogu dovesti do crvenila lica i izbijanja akni.
Retinoidi

Istraživanja pokazuju da retinoidi i retinoli (derivati vitamina A) ubrzavaju obnavljanje ćelija i rast kolagena čime se glačaju fine linije i bore, i posvetljuju braon fleke.

Nega

Režim nege kože treba menjati svakih 6 do 12 meseci – tako se postiže impresivniji napredak u elastičnosti i teksturi kože. Kada uvek koristite iste proizvode, posle godinu dana koža ulazi u režim održavanja postojećeg stanja, što znači da se zaustavljaju vidljiva poboljšanja.

Dobre, nezasićene masti

Dobre masti, u hrani, kao što su losos, laneno seme, i bademi povećavaju hidriranost kože, čine je gipkom i čvrstom. To se ne bi moglo reći i za za zasićene masti u mlečnim proizvodima i mesu, koji povećavaju količinu slobodnih radikala koji čine kožu podložniju starenju. Ograničite unos zasićenih masti na oko 17 g dnevno.

Vežbanje

Istraživanja pokazuju da ljudi koji redovno vežbaju imaju čvršću kožu od onih koji ne vežbaju. Razlog je što vežbanje snabdeva kožu kiseonikom i hranljivim materijama potrebnim za proizvodnju kolagena.