Istraživanja Univerziteta u Liverpulu (University of Liverpool), potvrdila su da dodaci ishrani koji sadrže riblje ulje, smanjuju negativne efekte koje tzv brza hrana ima na moždane funkcije.

Takođe, analiziranjem više od 180 različitih studija, istraživači su došli do zaključka da omega – 3 masne kiseline, sadržane u prirodnim dodacima ishrane, imaju moć da pospeše gubitak telesne težine kod ljudi.

Istraživanja pokazuju i da ishrana bogata ovim zdravim mastima može igrati izuzetno značajnu ulogu u prevenciji impulsivnog prejedanja i nekontrolisane gladi.

Omega – 3 masne kiseline sprečavaju da šećeri i zasićene masti upravljaju našim životima, pa nas tako ove zdrave masti vode i zdravim izborima namirnica.

Ribje ulje štiti „dobre“ hormone

Ishrana bogata nezdravim mastima blokira tzv zaštitne hormone i onemogućava njihovo prodiranje u ključne moždane zone. Ovo se dešava usled naglašenog prisustva drugih, zapaljenskih molekula, tj. triglicerida.

Riblje ulje tada interaguje sa trigliceridima, smanjuje upalni proces i izuzetno blagotvorno tiče na zdravlje nervnih ćelija.

Istraživanja su pokazala da riblje ulje oponaša efekte dijeta koje se baziraju na restrikciji nezdravih masti iz ishrane.

Telesna težina nalazi se pod uticajem brojnih faktora, a najvažniji faktor su svakako nutritienti koje svakodnevno unosimo.

Primena dodataka ishrani koji su bogati omega-3 masnim kiselinama, kao i pojedinih namirnica (riba, orašasti plodovi), može biti od izrazite koristi osobama koje žele da se oslobode viška kilograma.

Preteran unos pojedinih makronutritijenata, rafinisanih šećera i zasićenih masti koje se nalaze u slatkišima i brzoj hrani, vodi ubrzanom gojenju, poremećajima metabolizma, a može imati i izražen negativan uticaj na mentalne funkcije (hroničan zamor, loša koncentracija, oslabljeno pamćenje).

Klikom na sledeći link saznajte gde možete da nabavite organski preparat koji u svom sastavu poseduje omega 3 masne kiseline izdvojene iz čuvenog ulja lignje: https://planetazdravlja.com/omega-3-i-omega-9-masne-kiseline/