Bebina koža je glatka, meka, i veoma nežna. Ona je tanja i ima manje dlaka nego koža odraslog čoveka, tako da  je i osetljivija. Zato je vrlo važno kako negujete kožu svoju bebe. Evo nekoliko saveta za očuvanje zdravlja bebine kože.
Ako vaše dete ima osetljivu kožu:
Klonite se proizvoda koji sadrže mirise (eng. fragrance) i parfeme.
Izbegavajte omekšivače jer oni ostavljaju tanak film na odeći i mogu da iritiraju bebinu kožu.
Izbegavajte šampone i kupke koji sadrže natrijum lauril sulfat, koji peče dečje oči.
Ako detetu počne da se ljušti koža glave, nanesite malo mineralnog ulja na kožu temena i nežno iščetkajte zadebljale komadiće oljuštenje kože sa veoma mekom četkom za kosu ili četkicom za zube.

Sapuni i antibakterijski proizvodi

Izbegavajte mirisne sapune namenjene odraslima, oni su jaki i previše isušuju bebinu kožu. Probajte blaže tečne ili čvrste proizvode. Bebe se ne znoje i ne morate da koristite agresivne proizvode za čišćenje njihove kože.
Izbegavajte antibakterijske proizvode. Oni često isušuju bebinu nežnu kožu. Takođe, redovna upotreba antibakterijskih proizvoda za domaćinstvo može zapravo povećati mogućnost da će klice koje bi ti proizvodi trebalo da ubiju na kraju postati otporne na ove proizvode, i biće ih teže uništiti.
Iako su kupke pune mehurića deci zabavne, one često umeju da isuše kožu.  Koristite samo kupke koje su blage i pogodne za čestu upotrebu.  Koristite hidratantnu kremu posle kupanja kako biste izbegli isušivanje kože.

Hidratantne kreme i zaštita od sunca
Koristite hidratantne kreme i masti, umesto losiona. Proizvodi koji se nalaze u tubi, obično su efikasniji. Izbegavajte proizvode koji sadrže alkohol. Alkohol može da proizvede efekat sušenja kože.
Bebe mlađe od šest meseci ne treba direktno izlagati suncu. Kada ih izlažete suncu, obucite im zaštitnu odeću.  Otkrivene delove bebine kože treba namazati kremom za sunčanje sa zaštitnim faktorom najmanje 15. Za starije bebe, izaberite kreme za sunčanje sa oznakom „široki spektar“ sa faktorom najmanje 15, i nanosite ih na svaka dva sata ili posle plivanja ili znojenja. Koristite fizičke blokatore sunčevih zraka ili hemijske „upijače“ sunčevih zraka ili proizvode bez hemikalija koji sadrže cink-oksid ili titanijum dioksid.
Zaštitite bebinu nežnu guzu

Ako vaša beba dobije osip od nošenja pelena, menjajte pelenu svaka tri do četiri sata, i odmah nakon pražnjenja creva. Maramice mogu iritirati nadraženu kožu, pa koristite neparfimisane maramice ili meku krpu natopljenu vodom dok se koža ne oporavi. Dozvolite da se guza osuši. Kreme ili masti sa cink-oksidom mogu pomoći u zaštiti guze.
Prva tri meseca, ili duže, ako beba ima osetljivu kožu, izbegavajte maramice za bebe koje sadrže mirise (na pakovanju će pisati fragrance=miris). Takođe možete da ne koristite maramice, već krpe za kupanje i vodu.
Ako koristite bebi puder u prahu,  pažljivo ga nanesite i držite prah daleko od lica deteta. Talk ili kukuruzni skrob u bebi puderu mogu da naškode plućima deteta.