Ako želite da se oslobodite bubuljica na leđima, kupajte se redovno. Koristite anti-bakterijski sapun, i pokušajte da se kupate dva puta dnevno. Takođe je važno da se istuširate što je pre moguće posle svake aktivnosti koja je uzrokovala prekomerno znojenje. Znoj se može pomešati sa masnoćama na koži i začepiti pore, što pogoršava akne.

Radite piling najmanje jednom nedeljno kako biste se oslobodili mrtvih ćelija kože. Pošto je koža na leđima deblja od kože na licu, generalno je bezbedno često raditi piling. Eksperimentišite sa različitim vrstama sredstava za piling – možete koristiti rukavice, posebne četke za piling i slično. Pazite da ne iziritirate kožu preteranim pilingom. Pilinzi ba bazi šećera su bolji od onih koji su bazirani na soli jer su blaži.

Koristite medicinsku kremu ili gel, na primer benzoil peroksid ili salicilnu kiselinu. Najbolje je da izaberete samo jedan preparat jer različiti preparati mogu stupiti u hemijsku reakciju. Ako koristite preparate na bazi benzoil peroksida, pokušajte da pronađete onaj sa 2,5 % – ovo je efektivna doza u većini slučajeva. Nanesite kremu ili gel na leđa desetak minuta posle tuširanja, dva puta dnevno. Sačekajte da koža upije kremu jer krema često ostavlja fleke na odeći. Takođe, pošto benzoil peroksid i salicilna kiselina imaju tendenciju da isuše kožu, dobro je posle njih naneti hidratantnu kremu sa alfa-hidroksilnim kiselinama.

Nosite čistu odeću. Koristite čiste peškire, jastučnice, posteljinu, potkošulje i grudnjake. Prljave stvari privlače bakterije, a bakterije izazivaju akne. Prašak za veš i omekšivač treba da budu hipoalergijski (da ne izazivaju alergije).

Ako vam ovi saveti ne pomognu, idite kod dermatologa. Teško jeotarasiti se akni na leđima. Treba biti jako uporan, tretmana se treba držati barem nekoliko nedelja, osim ukoliko dođe do iritacije. Akne mogu biti i rezultat psiholoških problema, anksioznosti, niskog samopouzdanja ili depresije. U tom slučaju, treba otići kod psihologa.