Forever Garlic Thyme, preparat proizvođača Forever Living Priducts, kao dva glavna sastojka poseduje beli luk i majčinu dušicu, dva moćna antioksidansa, kombinovana da stvore odlično oruđe za održavanje dobrog zdravlja.

Kada se beli luk iseče ili zgnječi, enzimi reaguju proizvodeći moćne agense. Istraživanja su pokazala da beli luk sa ostalim sastojcima pomaže organizmu da masti pretvori u energiju i zaštiti telo od slobodnih radikala.

Lekovita svojstva belog luka poznata su vekovima i poznata su najširem krugu ljudi. U našim krajevima svako će vam reći da je za preventivu od gripa najbolji beli luk. Još u starom veku je preporučivan za lečenje mnogih bolesti.

Beli luk sadrži više od 200 biološki aktivnih materija. Najdelotvorniji je alicin, koji se dobija gnječenjem čena, a koji poseduje snažno antibiotsko dejstvo. Sadrži alicinom – eterično ulje u kome ima sumpora bez azota, a koje ima blagotvorno dejstvo na krvne sudove i srce.

Pored toga što blagotvorno deluje na prokrvljenost i ishranjenost srčanog mišića, blagotvorno deluje i na celokupni sistem krvnih sudova u organizmu. Njegovo dejstvo posebno je povoljno na periferne krvne sudove ekstremiteta, na krvne sudove mozga i očiju.

Pomenućemo još neka blagotvorna dejstva belog luka: beli luk deluje povoljno na celokupni sistem za varenje, pomaže u lečenju bronhitisa i mnogih plućnih bolesti. Uništava mnoge bakterije (ešerihije, stafilokoke,…) deluje protiv mnogih virusa i parazita, otklanja nesanicu, povoljno deluje na rad jetre, reguliše krvni pritisak. Treba ga upotrebiti kod crevnih poremećaja (dijareja, dizenterija, kolit…). Najnovija istraživanja potvrđuju da beli luk ima i antikancerogeno dejstvo.
Emil Vajs, američki lekar, objavio je izveštaj o seriji eksperimenata sa 22 pacijenta, s raznim istorijama crevnih poremećaja. Posle uzimanja uzoraka urina i fecesa, i snimanja celog probavnog trakta, ovi pacijenti su podeljeni u dve grupe. Prva je tretirana belim lukom, a drugoj nisu davani nikakvi medikamenti. Tokom lečenja, kod pacijenata prve grupe postepeno su nestali blagi oblici dijareje, glavobolje i drugi simptomi intestinalnih oboljenja. Kad su svedeni svi rezultati, utvrđeno je da je kod osoba iz prve grupe došlo do radikalne promene intestinalne flore(bakterije u sistemu za varenje). Neke od tih bakterija su korisne (doprinose boljem varenju), a druge su štetne, pa njihovo prisustvo uslovljava truljenje i loše varenje. Povoljno dejstvo beolg luka bilo je u tome što se broj škodljivih bakterija smanjio, a onih korisnih povećao.
Uz dodatak majčine dušice (takođe vekovima poznate lekovite biljke) FLP nudi ulje belog luka u kapsulama koje su bez mirisa i štetnog dejstva na sluzokožu želuca koje sveži beli luk ima, tako da ga svako može koristiti bez straha od neprijatnog zadaha iz usta i pečenja u želucu.

Pakovanje: 100 kapsula (upotrebljavaju se 3 kapsule na dan)

Više o preparatu Garlic Thyme možete saznati na zvaničnoj stranici kompanije  Forever Living Products:

https://www.foreverliving.com/marketing/Home.do

Za sve informacije o kupovini ovog  proizvoda i načinu njegove upotrebe kontaktirajte nas putem brojeva telefona: 062/107-22-52 i 064/402-61-92 ili nam se obratite  putem email-a: planetazdravlja@gmail.com.