Evo pet uobičajenih grešaka koje mogu doprineti da brže ostarite.

 1)Zaboravljate svoj vrat

Većina ljudi misli na lice kada se pomenu proizvodi protiv starenja, ali ako zanemarite vrat na pravom ste putu da pokažete znake starenja ranije nego što ste možda spremni. Koža na vratu i dekolteu ima drugačije potrebe nego koža lica, a ako nije zaštićena i nahranjena na odgovarajući način, može da postane dehidrirana i izgleda opušteno. Potražite kreme za negu kože vrata.

 2)Ne jedete kako treba

Pored krema i seruma, optimalni režim nege protiv starenja kože zahteva da hranite kožu iznutra. Mnogi dermatolozi preporučuju hranu bogatu vitaminima A, E i C, kao i ribljim uljima i drugim antioksidantima. Nažalost, većina nas se ne hrani zdravo 100% vremena. Postoje razni suplementi koji nadoknađuju nedostatak vitamina i minerala.

Više o uticaju ishrane na kožu: https://planetazdravlja.com/ishrana-i-koza/

 3)Škrtarite na kremi za sunčanje

Istina je da većina nas ne nanosi kremu za sunčanje dovoljno često. Stručnjaci preporučuju nanošenje kreme 15 do 30 minuta pre izlaska na sunce. Kremu treba ponovo nanositi na svaka 2 sata, kao i posle plivanja ili znojenja. Kremu treba nanositi čak i kad izlazite na kratko na sunce.

4)Ignorišete svoje ruke

Pored lica, koža ruku je deo tela najizloženiji pogledima i one pokazuju najranije znake tarenja. One su uvek u kontaktu sa hemikalijama i ekstremnim temperaturama koji uzrokuju oštećenja, suvoću, pucanje i staračke pege.

Uprkos tome mi ih zanemarujemo i ne pružamo im negu protiv starenja. Negujte svoje ruke hidrirajućim kremama i kremama za sunčanje.

 5)Ne koristite dermoroler

Nije bitno sa koliko krema mackate svoju kožu. Ako ne koristite roler sa mikroiglicama (mikroroler) ne omogućavate maksimalni efekat proizvodima koje koristite. Terapija kože rolerom se izvodi pomoću malog točkića koji se nežno prevlači po koži lica i bezbolno probija gornju površinu kože. Koristi se dva puta nedeljno. Upotreba dermorolera je jako jednostavna, a neverovatno efektivna. Istraživanja pokazuju porast u upijanju aktivnih sastojaka iz proizvoda za negu kože do 1000%. Terapija dermorolerom podstiče proizvodnju kolagena što smanjuje vidljivost tankih linija, bora i ožiljaka od akni.

 

dermoroler

Više o greškama u nezi kože: https://planetazdravlja.com/najcesce-greske-u-nezi-koze-i-kako-ih-ispraviti/