1. Pijte najmanje 8-10 čaša obične vode tokom dana da biste sprečili dehidrataciju. Višak hrane i pića obično dovodi do dehidratacije. Dehidratacija je hronični problem za većinu ljudi. U vodu možete dodati kiseonik u vidu suplementa(dodatka ishrani). Kiseonik pomaže da se smanji tenzija površine vode, i na taj način efikasnije hidrira vaše ćelije. U isto vreme ćete povećati unos kiseonika, jer  većina ljudi  nema dovoljno kiseonika na ćelijskom nivou.

2. Uzimajte vitamine B kompleksa i vitamin C, koji su odlični borci protiv stresa i negativnih posledica konzumiranja alkohola.

3. Jedite puno voća- to je najbolja hrana za pravilan rad probavnog i limfnog sistema.

4. Jedite salatu uz ručak i večeru.Proteini kao što su pasulj, piletina, koštunjavo voće, semenke stabilizuju nivo šećera u krvi.

5. Jedite malu zdravu užinu svaka dva sata kako biste stabilizovali nivo šećera u krvi. Divlje oscilacije šećera u krvi mogu da iscrpe svu vašu svoju energiju, uzrokuju gojenje, i opterećuju imunološki sistem, što vas čini osetljivijim na prehlade i grip.

6. Izbegavajte da jedete slatkiše, sintetičke zaslađivače ili namirnice zaslađene njima. Veštački sastojci uništavaju imunitet organizma, što vas takođe čini osetljivim na prehlade i grip.

7. Uklopite vežbanje u vaš dan. Najmanje dvadeset minuta energične aktivnosti će pokrenuti cirkulaciju, poboljšati protok limfe, a i povećati energiju.

8. Izbegavajte margarin i hranu napravljenu od hidrogenizovanih masti ili trans masti. Ova toksična i veštačka hrana ume da ulenji organe za detoksikaciju i zahteva velike količine energije za varenje. Namirnice ovog tipa uzrokuju debljanje i mnoge su poznate kao neurotoksini-to jest, one napadaju mozak i nervni sistem, što može dovesti do bola i upale.

9. Izbegavajte namirnice koje sadrže sintetičke boje, konzervanse i druge aditive. Jetra troši mnogo energije pokušavajući da obradi te veštačke supstance. Ako ih izbegavate, rasteretićete jetru i ona će mnogo bolje funkcionisati, tj. uspešnije će vršiti detoksikaciju vašeg organizma.

10. Jedite mnogo povrća, najbolje sirovog.