Superhrana za zauzete ljude

Ovde ćemo govoriti o 10 jednostavnih, svakodnevnih supernamirnica.

1.Zeleno lisnato povrće je bogato vitaminima A, C, K i folnom kiselinom. Probajte salatu od spanaća, stavljajte zelenu salatu u sendviče, ili dodajte zeleno povrće u ceđene sokove.

2. Banane: banane site, bogate su kalijumom, a takođe podstiču probavu, jer su dobre za bakterije gastrointestinalnog trakta.

3. Krompir: Kao i sve krtole, krompir je bogat kalijumom, a sadrži i vitamine A i C. Probodite krompire viljuškom više puta, stavite ih u mikrotalasnu 2-4 minuta (zavisno od veličine), i izgnječite ih sa malo maslaca i smeđeg šećera.

4. Jaje: Bogato je proteinima i jedan je od najbogatijih izvora holina.

5. Humus: Humus je dobar izvor proteina (iz leblebije) i zdravih masti (iz maslinovog ulja). Humus možete jesti u tortilji ili da ga stavite u lazanje. Možete ga kupiti gotovog ili ga napraviti sami.

6. Orašasti plodovi i semenke: Pune su proteina i zdravih masti, kao i vitamina E.

7. Konzervirani losos: losos je bogat omega-3 mastima (DHA i EPA omega masnim kiselinama) i izvor je proteina i vitamina D. Pomešajte losos sa malo maslinovog ulja, jogurta, jabukom i dobili ste nadev za sendviče.

8. Hleb od celog zrna pšenice sadrži puno vlakana i vitamina b.

9. Jogurt je izvor kalcijuma i prijateljskih bakterija zajedno sa sastojcima poput proteina, B12, fosfora i kalijuma. Orašasti plodovi preliveni jogurtom su savršena užina.

10: Pasulj i grašak su povrće koje je izvor proteina i mnoštvo drugih hranljivih materija. Grašak i pasulj će vas zasititi jer sadrže rastvorljiva vlakna.