Topla voda u kombinaciji sa sokom od limuna deluje na sledeći način:

1. Pospešuje imuni sistem  – limun je bogat vitaminom C, koji je odličan saveznik u borbi protiv prehlade. Sadrži i visoku koncentraciju kalijuma, koji stimuliše funkciju mozga i nerava. Kalijum takođe pomaže u kontroli krvnog pritiska.

2. Balansira pH vrednost krvi –  konzumirajte vodu sa limunom svakog dana i smanjićete ukupnu kiselost vašeg tela. Limun je jedna od najsnažnijih alkalnih namirnica. Limun sadrži limunsku kiselinu, ali ne stvara kiselost u organizmu.

3. Pomaže kod mršavljenja – limun je bogat pektinskim vlaknima, koji pomažu u borbi protiv osećaja gladi. Takođe je dokazano da ljudi koji jedu pretežno alkalne namirnice brže mršave.

4. Potpomaže varenje – sok od limuna potpomaže izbacivanje otpadnih materija iz organizma.  On podstiče jetru da proizvodi žuč, kiselinu potrebnu za varenje. Efikasno varenje smanjuje gorušicu i zatvor.

5. Deluje kao diuretik – limun pospešuje izbacivanje urina i time podržava čišćenje organizma od toksina.

6. Čisti kožu – vitamin C u limunu doprinosi smanjenju bora i drugih nesavršenosti kože. Kao što je pomenuto, voda sa limunom čisti toksine iz krvi, što se odražava i na kožu i omogućava da koža bude čista i zdrava.

7. Osvežava dah i ublažava bol zuba i zapaljenje desni. Ipak, limunska kiselina može da nagriza gleđ zuba.

8. Umanjuje disajne probleme – topla voda sa limunom pomaže u zaustavljanju kašlja i olakšava disanje. Pomaže ljudima koji boluju od astme i alergija.

9. Doprinosi zdravoj psihi – vitamin C je jedna od prvih stvari koja u telu nestaje kada je organizam pod stresom.

10. Pomaže vam da se otarasite navike ispijanja kafe – jutro započnite sveže ceđenim sokom od limuna i vrlo brzo ćete uvideti da vam kafa nije potrebna kako bi vas razbudila.